Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ operasyonu: 48’i askeri pilot, 63 kişi hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Kara Havacılık Komutanlığı’nda 46’sı muvazzaf 48 helikopter pilotu ile örgüt adına bu kişileri yönlendiren 15 “sivil mahrem imam” olmak üzere 63 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesör veya kontörlü hatlarla irtibat sağladığı tespit edilen üç albay, dört yarbay, dört binbaşı, dokuz yüzbaşı, 27 üsteğmen ve bir teğmen olmak üzere 48 pilot şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gözaltı kararı verilen şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon başlattı.

Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.