Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tanzanya’da 10 albino çocuk “büyü adına” kaçırılıp öldürüldü

Afrika ülkelerinden, Hint Okyanusu kıyısındaki Tanzanya’da akıl almaz albino çocuk cinayetleri yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, son iki ayda ülkenin güneybatısındaki Njombe bölgesinde 10 albino çocuk kayboldu. Tanzanya polisi tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 10 çocuğun cansız bedenlerine ulaşıldı. Çocukların vücut bütünlüğü bozulmuştu; bazı uzuvları, mahrem yerleri ve dişleri eksikti.


Tanzanya’da büyücü ve sözde şifacılar vahşet dolu geleneklerin öncüsü

Tanzanya’da ve bazı Orta Afrika ülkelerinde çocukların uzuvlarının ritüellerde şifa, maddi kazanç veya şans getireceğine inanılıyor. Albinolar ise büyücü olduklarına inanıldığı ve toplumdan dışlandıkları için kolay hedef oluyor. Büyücü ve sözde şifacıların önayak olduğu albino cinayetleri ülkesi Tanzanya’da albino oranı, dünyanın en yükseği. Her 1500 çocuktan biri, diğer vatandaşlardan farklı ten rengiyle doğuyor. 


Kaçırılıp öldürülen çocukların en küçüğü yedi yaşında. Kaçırılan çocukların ebeveynleri, çalıştıkları için çocuklarını evde bırakmak zorunda kalmış. Bakan, suçluları yakalamak için tüm emniyet güçlerini seferber ettiklerini belirtirken, toplumda vicdani yaralara yol açtığını belirttiği halk şifacılarını eğitmenin öncelikli adımları olacağını da söylüyor. 

Albinolar ayrıca, kara büyücü olduklarına inanıldığı için sıklıkla nefret cinayetlerine de kurban gidiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.