Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralyalı veganları mutlu eden haber: Magnum’dan vegan dondurma

Magnum’la özdeşleşmiş çikolatalı kıtır kaplamanın keyfi vegan dondurma ile çıkarılabilecek. Artık Algida marka ürünleri, Cornetto ve Magnum’un vegan dondurmaları dolaplarda yerini alacak.

Bugüne kadar sütlü çikolata ve krema karışımlarıyla alıştığımız ürünlerde yer alan süt ve kremanın yerini başta soya dolduruyor. Cornetto ve Magnum değişen alışkanlıklarla, alışılmış tatları birleştiriyor ve vegan bademli, vanilyalı, çikolatalı, fındıklı ve classic magnum’un vegan versiyonları ile pazara giriyor.

Avustralya’nın vegan topluluğu gelişmeleri memnuniyetle karşıladı. Sosyal medyadan yorum yapan tadımcılar özellikle lezzet konusunda olumlu yorumlar bırakıyor: “Enfes, beklentilerimizi karşıladı, Avustralya için çok şanslıyız.”

Büyük sermayenin yeni hedefi: veganlar ve vejetaryenler

Avustralya dünyanın en hızlı büyüyen 3. vegan pazarını oluşturuyor. Ayrıca internet arama motorlarında en çok vegan kelimesini aratan ülke yine Avustralya. Ülkede beslenme alışkanlıkları ve kültürü
gözle görülür bir şekilde değişiyor. Büyük yiyecek ve içecek üreticileri tarafından da gözlenen bu değişim, vegan ve vejetaryen müşteriye yönelik ürünlerin artmasını ve opsiyonların çoğalmasını sağlıyor.

Büyük markalar artık gerek etik sebeplerden gerekse de sağlık sebebiyle vegan olan ve dünyanın en hızlı büyüyen yiyecek-içecek pazarını oluşturan bu topluluğu öncelik haline getirmeye başladı.

Avustralya, Magnum’un vegan dondurmalarının 3. durağı. İlk olarak bu dondurma, vegan nüfusun yüzde 10’ları bulduğu İsveç ve Finlandiya pazarlarına girmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.