Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

190 milyon dolar tutarındaki kripto para sonsuza dek şifrelenmiş olarak kalabilir

Kanadalı kripto para borsası kurucusu Gerald Cotten’ın ölümünün ardından, yaklaşık 190 milyon ABD doları tutarındaki kripto paranın sonsuza dek şifrelenmiş olarak kalabileceği belirtiliyor.

Kanada kripto para borsası QuadrigaCX’in kurucusu ve CEO’su Gerald Cotten’ın Aralık 2018’deki ölümünün ardından yatırımcılar paralarına erişemiyor.

Cotten’ın eşi Jennifer Robertson, borsadaki müşterilerine, şirketin “soğuk deposunda” (çevrimdışı saklama aygıtı) tutulan nakit ve kripto para biriminde 250 milyon Kanada doları (190 milyon ABD Doları) kripto para olduğunu söyledi. Robertson’ın müşterilere bir de kötü haberi vardı: “Quadriga’nın kripto para birimi envanteri kullanılamıyor ve paranın bir kısmı kaybolabilir.”

Robertson, Cotten’ın dizüstü bilgisayarına erişebildiğini ancak şifreleri bilmediğini söyledi: “Gerry’nin şirket işlerini gerçekleştirdiği dizüstü bilgisayar bir şifresi var ve şifreyi ya da kurtarma anahtarını bilmiyorum. Tekrar tekrar aramamıza rağmen, onları hiçbir yerde yazılı olarak bulamadım.”

The Guardian’ın haberine göre, Canadian Imperial Bank of Commerce tarafından Quadriga’da tutulan 28 milyon ABD doları tutarındaki varlığa, fonların gerçek sahipleri belirlenemediğini için el konulmuş durumda.


Gerald Cotten


Şirketin yaptığı açıklamaya göre, 30 yaşındaki Cotten, Crohn hastalığı nedeni ile geçen aralık ayında Hindistan’da hayatını kaybetti. Cotten, Hindistan’a yetimhane açmak için gitmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.