Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada polisi 30 bin litre buzul suyu çalan hırsızların peşinde

Kanada polisi Newfoundland bölgesinde piyasa değeri yaklaşık 50.000 ₺ olan 30.000 litrelik buzul suyu hırsızlığının faillerini bulmaya çalışıyor.

Saflığı sebebiyle kozmetik ürünlerinde, votka ve benzeri içki yapımında kullanılan buzul suyu şişelenerek içme suyu olarak satıldığında ise litresi 500 ₺’ye geliyor.

Grönland’da buzdağlarından elde edilen buzul suyunun dünyanın en temiz ve saf suyu olduğu düşünülüyor. Buzullardaki sular beton kadar yoğun olduğu için eritildiğinde içinde normalden çok çok daha az tuz bulunuyor. Buzul suları Newfoundland’de şişelendikten sonra Çin, Kore ve Suudi Arabistan’a ihraç ediliyor.

Polis Newfoundland’deki bir depodan çalınan suyun peşine düşse de Buzul suyu ticareti yapan uzmanlar suyun çalındıktan sonra taşınırken büyük ihtimalle kirlenmiş olacağını düşünüyorlar.

The Guardian’da yer alan habere göre 30.000 litrelik bu hırsızlık ne ilk ne de en büyük çaplı buzul likit hırsızlığı. 2012’de Quebec’te 25 kişiden oluşan bir hırsız grubu piyasa değeri yaklaşık 700 milyon ₺ olan akçaağaç şurubunu çalmış ama kısa sürede yakalanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.