Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Kilise’deki taciz iddialarıyla ilgili Vatikan’da büyük bir toplantı gerçekleştiriyor

Vatikan uzun bir süredir Hıristiyan din adamlarının taciz vakalarıyla çalkalanıyordu. Son dönemde mağdur olduğunu iddia edenlerin artmasıyla beraber, Kilise’nin yüksek görevlileri bazı mağdurların tanıklıklarını içeren videoları da izleyecekleri dört günlük bir toplantıya başlıyor.

Papa Francis

Vatikan’ın dışında, mağdurlardan bazıları cumartesi günü bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyor. Buna karşılık Papa Francis ve diğer üst düzey kilise yöneticileri bu konuyu konuşmak için dört günlük bir toplantıya başlıyor. Ancak pek çok kişi bu toplantıdan derin ve temel bir değişiklik çıkmayacağını düşünüyor.

Ending Clergy Abuse (Din Adamlarının Suistimalini Sonlandırma) adlı grubun başkanı olan Tim Law, Papa’nın görev süresi boyunca bu suistimaller ve taciz vakaları için “sıfır tolerans” dediğini ancak bunun arkasında durmadığının altını çiziyor.

Öte yandan, bu dört günlük toplantı, taciz iddiaları ile ilgili bugüne kadar Papalık tarafından atılmış en ciddi adım. Kilise üyelerinin karıştığı taciz vakaları ilk olarak ABD’de ortaya çıkmış, daha sonra tüm dünyadan bu yönde haberler gelmeye başlamıştı. Kilise bir süredir bu durumun Katoliklerin inancını sarsıp sarsmadığını tartışıyordu.

Vatikan ise iddialar karşısında uzunca bir süre ciddi bir adım atmadı. Bu durumun mağdurları daha da incittiği belirtiliyor.

Papa Francis uzun bir süredir tüm dünyada, özellikle Batı ülkelerinde göçmenler ve yoksullar hakkında olumlu sözler sarf eden nadir liderlerden biri. Ancak pek çok kişi Kilise’nin taciz vakaları konusundaki etkisizliğinden dolayı Papa’nın göçmenlerle ilgili ahlaki çıkışının etkisini yitirdiğini belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.