Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerika’da dev fuhuş operasyonu: Yakalanan isimler arasında en zengin listesine giren iş insanları da var

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD’nin Florida Eyaleti’nin en gözde ve refah düzeyi en yüksek ilçelerinden Jupiter’de bir spa ve güzellik merkezine düzenlenen dev fuhuş operasyonunda onlarca Çinli kadın kurtarıldı ve spa merkezine ziyarette bulunduğu tespit edilen yüzlerce isim hakkında soruşturma başlatıldı. O isimlerin bazıları ise Amerika’nın iş ve eğlence dünyasının tanınmış yüzleri.

Her şey, Sağlık Bakanlığının bir çalışanının rutin bir tetkik sırasında spa içerisinde yataklar, dağınık kıyafetler ve kendini çalışan olarak tanıtan bir kadının yetersiz İngilizcesinden şüphelenmesiyle başladı. Sağlık Bakanlığı zabıtası bulgularını ve şüphelerini polise aktarınca, soruşturma başladı ve polisin dahi tahminlerinin üzerinde bir suç şebekesi ile karşı karşıya olunduğu fark edildi.

Spa içinde yaşayan kadınlar, masaj masalarında uyuyor, elektrikli ocaklarda yemek yapıyordu. Suç örgütü, genç kadınların ABD’ye yasa dışı yollardan göç etmelerine yardımcı oluyor, ülkeye ayak basan genç kadınların daha sonra pasaportlarına el koyuyor ve borçlarını ödemek üzere onları fuhşa zorluyordu. Kadınlar sadece spa merkezinde tutulmuyor, gün içinde defalarca “müşterilere” götürülüyordu.

Kadınlar zorla tutuluyor ve pazarlanıyordu

Florida Eyaleti polisinin başlattığı soruşturma çok geçmeden iki eyalete yayıldı ve sekiz ay sürdü. İllegal fuhuş trafiği üzerinden şebekenin senede 20 milyon dolara yakın bir gelir elde ettiği düşünülüyor. Polisin basın açıklamasında ayrıca erkek müşterilerden 100-200 dolar arasında bir ücret istendiği de belirtildi.

Fuhuş operasyonunun hedefindeki isimlerden biri de ünlü iş insanı Robert Kraft oldu

Forbes dergisine göre 6,6 milyar dolar serveti olan Kraft 1994 yılında 172 milyon dolar karşılığında Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarından Patriots’u satın aldı. Kraft aradan geçen 25 yılda takımı NFL’in en başarılı takımı haline getirdi ve değerini 3.7 milyar dolara kadar yükseltti.

Kraft, ABD Başkanı Donald Trump’ın da yakın arkadaşlarından biri olarak biliniyor. Yürütülen soruşturmayla ilgili gelen bir soruyu Oval Ofis’te yanıtlayan Trump, çok üzgün olduğunu söyledi ve “O tamamen masum olduğunu savunuyor. Bense çok şaşırdım” dedi.

Soruşturmaya takılan isimler arasında Citigroup’un eski Başkanı John Havens ve finans şirketi J.W. Childs’ın kurucusu John Childs da bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.