Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır ve Birleşik Krallık “terörle mücadele” amacıyla ortak askeri tatbikat düzenliyor

Sisi yönetiminin giderek otoriterleşmesine ve Batı’nın buna göz yumarak Mısır’daki insan hakları ihlallerine ortak olduğuna yönelik eleştirilerin arttığı bir sırada, Mısır-Birleşik Krallık ortak tatbikatı, İskenderiye’deki Muhammed Necib Askeri Üssü’nde başladı.

Terörle mücadele ve şehir savaşı konularında eğitimlerin gerçekleşeceği “Ahmose-1” adlı tatbikat için Birleşik Krallık askerleri ve ekipmanı, Mısır hava ve deniz üslerine gönderildi. Tatbikata yaklaşık 165 Britanya askeri katılıyor.

Birleşik Krallık Mısır Büyükelçisi Geoffrey Adams, “İki ülkenin de terörizm gibi, bölge ve dünya istikrarını tehdit eden ortak bir düşmanı var. Biliyoruz ki bu tehdidin üstesinden gelmek için birlikte çalışmalı ve gerçekçi senaryolarla en iyi uygulamaları birbirimizle paylaşmalıyız” dedi.

Birleşik Krallık güçlerinin komutanı tatbikatın, her iki ülkenin orduları arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmeyi, Ortadoğu’da güvenlik ve istikrar için birleşmeyi amaçladığını söyledi.

Geçen yıl Birleşik Krallık ve Mısır savunma bakanlıkları, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmek için ortak tatbikatlar yapılmasını öngören bir anlaşma yapmışlardı.

Batı’da Sisi’ye eleştiriler artıyor

Öte yandan, Batı medyasında Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin gittikçe otoriterleşen yönetimine eleştiriler artıyor. Sisi’nin yapmak istediği son anayasal değişikliklerle Mısır’ı gittikçe daha da totaliter bir yöne sürükleyeceğine yönelik haberler, son günlerde Batı medyasında kendine sıkça yer bulmaya başladı.

Batılı ülkeler ise, Sisi’nin otoriterleşen politikalarına göz yummak ve bu şekilde de Mısır’daki insan hakları ihlallerini desteklemekle suçlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.