Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çakmaktaş Evi’nin sahibi komşuları tarafından dava edildi: “Bakmaktan gözümüz acıdı”

1976’da inşa edilen ve Çakmaktaşlar’ın evi olarak bilinen, Kaliforniya’nın Hillsborough ilçesinde bulunan doğa içindeki yapı 2016 senesinde satışa çıkarılmış ve uzun bir süre olağan dışı estetik anlayışı sebebiyle alıcı bulamamıştı. 2017’de Çakmataş mimari tarzını benimseyen Florence Fang tarafından satın alınan ev ve ev sahibi, komşuları tarafından çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı dava edildi.

Evin yeni sahibi Florence Fang, Çakmaktaş estetik anlayışının ölmediğine inanmak istemiş ve fantastik ögeleri azaltmak yerine, “Yaşasın Çakmaktaşlar“ demiş ve evin bahçesini dinozorlar, “Yabba Dabba Doo“ yazısı, teras ve bahçe duvarları ile donatmış. Ancak yeni eklemeler, kalburüstü Hillsborough’da komşuları hiç memnun etmemiş. Fang’e dava açan komşular, eve getirilen ve dekoratif olduğu iddia edilen dinozorların inşaat izni alınması gereken yapılar olduğunu ve yıkılmasını talep ediyor. Hillsborough’da ayrıca ünlü mimar Frank Lloyd Wright’ın imzası bulunan bir ev de bulunuyor. İki yapının mimari tarzlarındaki farklar göz alıcı.

1976’da inşaatından beri yerel halkın tepkisini çeken Çakmaktaşlar evi, 43 senedir çatışma meselesi olarak varlığını koruyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.