Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilyalı model podyumda hayatını kaybetti

26 yaşındaki Brezilyalı model Tales Soares, Sao Paulo moda haftasında çıktığı podyum yürüyüşü sırasında düşmesinin ardından hayatını kaybetti.

Soares, geçen cumartesi gecesi gerçekleştirilen etkinlikte yüzlerce seyirci ve moda sektörü temsilcisinin önünde podyumun sonuna geldi, sendeleyerek düştü ve ağzından köpükler çıkmaya başladı.

Seyirciler gösterinin parçası olduğunu düşünerek tepkisiz kaldı 

Seyircilerin gösterinin bir parçası olduğunu düşünerek tepki vermediği anlarda ilk müdahaleyi salonda bulunan itfaiyeciler yaptı. Podyumda kalbi duran Soares, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırılmasına rağmen hayata döndürülemedi.

Etkinlik Soares’in hastaneye kaldırılmasından sonra da devam ederken, bazı modeller yaşamını yitiren arkadaşları için “sevgi” ve “yas” yazılı pankartlarla poz verdi. 

Sebebi henüz netleşmeyen ani ölüm pek çok spekülasyona yol açtı

Soares’in vejetaryen olduğu ve sahne arkası çalışanları için hazırlanan açık büfede modelin beslenme tercihlerine göre yemek bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, moda haftasındaki yoğun mesai sebebiyle Soares’in hayli bitkin olduğu gelen ilk bilgiler arasında.

Başka bir iddiaya göre, modelin sergilediği sandaletin iplerine basıp düştüğü söylenirken, son görüntülerinde Soares’in yürürken fenalaştığı ve sonrasında dengesini kaybettiği açıkça görülüyor. Diğer yandan ailesine ve yakınlarına yöneltilen uyuşturucu iddialarını Soares’i temsil eden ajansı yalanlarken modelin arkasında bıraktığı uzun bir kariyeri olduğunu ve moda çevrelerinde profesyonelliğiyle tanındığının altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.