Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kullanılan cep telefonu sayısı dünya nüfusunu aşıyor

Dünyada herkesin hemen hemen hemfikir olduğu bir konu varsa o da hepimizin bir cep telefonu olduğudur. Telefon kullanımıyla ilgili QUARTZ, bir haber yayımladı. 

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, son beş yıl içerisinde aktif cep telefonu sayısı dünya nüfusundan daha fazla.

Dünyada insanlardan daha fazla cep telefonu var

Dünya nüfusundan daha fazla cep telefonu var, fakat bununla birlikte dünyada telefonu olmayan hatta elektriğe erişimi olmayan tahmini bir milyon insan bulunuyor. Bu veriler ışığında, bazı insanların iş ve kişisel nedenlerden dolayı birden fazla cihaza sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, 2018 yılı sonu itibariyle kabaca 5.28 milyar insanın mobil aboneliği olduğunu belirtti. Bu grubun yaklaşık yüzde 45’i, sosyal medya platformu Facebook’u her ay akıllı telefonları üzerinden kullanıyor. Cep telefonu kullanımı yaygınlaşması son birkaç yıl içerisinde önemli ölçüde azalsa bile, hâlâ nüfus artışını geride bırakıyor.

iPhone hisseleri düşüşte

Mobil abonelikler ve telefon kullanımı artsa bile, iPhone hisseleri düşüşte. Apple, ikinci mali çeyrek yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, geçen yıla oranla Apple’ın geliri yüzde 5 düştü ve elde edilen gelir 58 milyar dolar oldu. Apple’ın telefon kullanım istatistikleri de geçen yıla oranla düşük. Her sene düşüş içerisinde olan iPhone’nun, bu sene geliri 31.05 milyar dolar olarak kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.