Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden Türkiye’ye basın özgürlüğü çağrısı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, sosyal medyada paylaştığı mesajlarla Türkiye’yi basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığına önem vermeye çağırdı.

Twitter hesabından, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü RSF’nin Basın Özgürlüğü Endeksine göre Türkiye’nin 180 ülke arasında 159. sırada yer aldığını hatırlatan ABD Büyükelçiliği, ikinci bir paylaşımla da “Türkiye’yi ifade özgürlüğüne, adil yargılanma güvencesine ve yargı bağımsızlığına saygı göstermeye, bunları teminat altına almaya çağırmayı sürdüreceğiz” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Profesyonel Gazeteciler Topluluğu’nun Dünya Basın Özgürlüğü Günü’yle ilgili mesajını da Twitter’dan paylaştı.

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamalara Cumhurbaşkanlığı’ndan ve yine Twitter üzerinden tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun İngilizce yaptığı paylaşımda “ABD’yi basın özgürlüğünün arkasına saklanmayı bırakmaya çağırmayı sürdüreceğiz. Washington başka ülkelerdeki yoksulluk ve ırk ayrımcılığı gibi uzun süredir devam eden sorunlara odaklanmalı” dedi.

ABD, Büyükelçi John Bass’in 2017 Ekim’inde görev süresini tamamlayarak ülkeden ayrılmasından bu yana Türkiye’ye yeni büyükelçi atamadı. Amerikan Senatosu Dışilişkiler Konseyi dün, Başkan Donald Trump’ın ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği için aday gösterdiği David Satterfield’ın atamasına onay vermişti. Satterfield’in göreve başlayabilmesi için Senato Genel Kurul’undan da onay alması gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.