Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25 yıl sonra başkanlığın sadece 17 gün el değiştirdiği Saraçhane’den izlenimler

25 yıl sonra başkanlığın sadece 17 gün el değiştirdiği Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) sakin bir bekleyiş var. 31 Mart’tan sonraki itiraz sürecinde İmamoğlu’nun olumlu mesajlar gönderdiği İBB çalışanları arasında ise temkinli bir hava hâkim.

Konuştuğumuz hiçbir İBB çalışanı ismini vermek istemezken, yakasında Atatürk rozeti olan bir çalışan, ‘’Ben A partisi B partisi diye bakmam. Ekrem İmamoğlu geldiğinde burada büyük bir değişiklik olmadı, bugün de gözle görülen bir değişiklik yok’’ diyor. Bir diğer çalışan ise, ‘’Tüm çalışanlar kabuğuna çekilmiş durumda. Buradaki insanlar artık en yakın arkadaşıyla bile siyaset konuşmuyor’’ diyor ve ekliyor: ‘’Her şey güzel olacak.’’

Yetkililerin giriş yaptığı kapıda ve garaj kapısında bulunan güvenlik görevlileri diğer günlerden farklı bir hareketliliğin olmadığını söylüyor. O sırada binadan ayrılırken karşılaştığımız bir iş insanı ise, ‘’Haftada en az bir kere buraya geliyorum. Bugüne özel bir değişiklik görmedim ama İmamoğlu geldikten sonra burada sistematik bir değişiklik oldu. Partizanlık azaldı’’ diyor ve gülümseyerek yanımızdan ayrılıyor. 

İBB binasındaki bu sakin ama temkinli bekleyişin, İçişleri Bakanlığı’nın atadığı İBB Başkan Vekili Ali Yerlikaya’dan sonra yerini neye bırakacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.