Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Weinstein, kendisini cinsel taciz ve tecavüzle suçlayan kadınlara 44 milyon dolarlık uzlaşma teklif etti

Çoğunluğu sinema sektöründen bir grup kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan yapımcı Harvey Weinstein ve eskiden çalıştığı şirketin yönetim kurulu, şikayetçilerden ikisiyle 44 milyon dolara prensipte anlaştı. 

Weinstein ve eski şirketinin teklif ettiği uzlaşma henüz resmiyete dökülmedi. Kadınlar mahkemeden çekilmeyi kabul ettiği takdirde kendilerine 44 milyon dolar ödenecek. Weinstein, 80’den fazla kadın tarafından cinsel taciz ve saldırı ile suçlanıyor.  Weinstein’ın isimleri açıklanmayan iki kadının şikayeti üzerine haziran ayında tecavüz dahil beş farklı cinsel taciz suçundan dolayı New York’ta hâkim karşısına çıkması planlanıyor. Eğer uzlaşmaya varılmazsa, Weinstein ömür boyu hapis istemiyle yargılanacak. Weinstein’ın avukatları, uzlaşmaya varılacağını düşünüyor.

Harvey Weinstein hakkındaki taciz iddialarının gündem olmasıyla sinema sektöründe tacize uğrayan kadınlar seslerini duyurmak için 2017 yılında #MeToo hareketini başlatmıştı. Bu hareket yalnızca sinema sektörüyle sınırlı kalmadı, farklı sektörlerden birçok kadın kendilerini taciz edenleri ifşa etti.

#MeToo hareketinin ardından Weinstein kendi yapım şirketinden kovuldu ve iflasını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.