Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alman tekne kaptanı Pia Klemp, Akdeniz’de mültecileri kurtardığı için hapis cezasıyla karşı karşıya

Akdeniz’de binlerce mülteciyi boğulmaktan kurtaran Alman tekne kaptanı Pia Klemp, İtalya’da yasadışı göçmenliğe yardım etmekten yargılanıyor.

İtalya’da yaklaşık 60 bin kişi, binlerce göçmeni boğulmaktan kurtaran Alman tekne kaptanı Pia Klemp ve tekne mürettebatı hakkındaki suçlamalarının düşürülmesini talep eden dilekçeyi imzaladı.

İsviçre’nin Basler Zeitung gazetesine açıklama yapan Klemp, aleyhindeki duruşmanın kısa bir süre sonra başlayacağını söyledi. Klemp, kendisinin ve mürettebatın Sicilya ‘da yasadışı göçmenliğe yardım etmekle suçlandığını belirtti. Klemp röportajında, İtalyan avukatının kendisine 20 yıla kadar hapis ve para cezası alabileceğini söylediğini anlattı.

Klemp, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götürmeye niyetli. Alman yayın kuruluşu WDR’ye göre, Avrupa’ya geçmeye çalışan ve boğulma riski taşıyan binlerce kişinin kurtarılmasına yardım eden Klemp’in 2017 yılında teknesine el koyulduğundan beri İtalya kıyılarına giriş yapması yasak.

Klemp: “Sadece İtalya değil AB de sorumlu”

Göçmen karşıtlığıyla bilinen İtalya’nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, göreve başladığından beri İtalya kıyılarına yerleştirilen göçmen kurtarma gemilerini durdurmaya yönelik adımlar attı. Salvini, yüzlerce sığınmacıyı İtalya’nın en büyük ikinci mülteci merkezinden zorla tahliye etmesiyle manşetlere taşınmıştı. 

Salvini’nin politikalarını eleştiren Klemp sadece Roma hükümetinin değil, Avrupa Birliği’nin de süreci başarısızlıkla yürüttüğünü düşünüyor. Klemp, herkesin yaşama hakkı olduğunu ve hayatı tehlikede olanları kurtarmanın denizcilerin görevi olduğunu belirterek, Salvini, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ve Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer gibi siyasilerin her yıl Akdeniz’de binlerce kişinin yok olmasına izin verdiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.