Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berkin Elvan’ın ailesine soruşturma: Anne, baba, dayı ve ablası duruşmadan sonra cumhurbaşkanına hakaret suçundan ifade verdi

Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, ablası Özge Elvan ve dayısı Kenan Düzen hakkında cumhurbaşkanına hakaret ettikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Aile, bugün Berkin Elvan’ın faili polis Fatih Dalgalı’nın yargılandığı davadan sonra Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifade verdi.

Beş yıl önceki yazıyı gerekçe gösterdiler

Suçlamanın gerekçesi Berkin Elvan için açılan blogda 5 Aralık 2014’te yayınlanan “RTE’ye sesleniyoruz” başlıklı yazı.

Gülsüm ve Sami Elvan ile Kenan Düzen suçlamayla ilgili savcıya verdiği ifadede, şunları söyledi:

“O yazı o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep’te yaptığı konuşma ile ilgilidir. O konuşmada esasında şahsım yuhalanmıştır. Ayrıca Erdoğan ‘Benim polisim destan yazdı’ ve ‘Emri ben verdim’ gibi sözler söylemiştir ve oğlum Berkin’in adını siyaseten çok kullanmıştır. O konuşmaya tepki olarak bu söylemi sosyal medya üzerinden paylaştık.”

“Diktatör Erdoğan” suçlaması

Abla Özge Elvan hakkındaki soruşturmanın gerekçesi ise sosyal medya hesabından “Diktatör Erdoğan” yazan sayfaları beğenmesi. Özge Elvan, suçlamayla ilgili şunları söyledi:

“Yaklaşık 3-4 yıldır sosyal medya hesabımı aktif olarak kullanmıyorum. Bundan önceki tarihlerde kardeşim Berkin’i yeni kaybettiğimiz dönemlerde bir kısım paylaşımlarda bulunanları beğendim. Beğendiğim paylaşımlarda herhangi bir suç unsuru yoktur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.