Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Canan Coşkun’un “Burası Mahkeme – Yeni Türkiye’de Yargı Rejimi” kitabı çıktı

Cumhuriyet gazetesi davaları, Sözcü Davası, Altanlar ve Nazlı Ilıcak Davası, Murat Aksoy/Atilla Taş Davası, Barış Akademisyenleri Davası gibi siyasi davaları takip eden gazeteci Canan Coşkun’un “Burası Mahkeme – Yeni Türkiye’de Yargı Rejimi” kitabı çıktı. 

İletişim Yayınları’ndan çıkan kitabın sunumunu “İçinden Mitoloji Geçen Davalar” yazısıyla avukat Fikret İlkiz yapıyor. İlkiz, kitabın sunumunda yargılananların asıl yargılayan olduklarını vurguluyor, “Yargılananların davalarda yaptıkları savunmalarıyla asıl yargılananların yargılayanlar olduğu fark edilince, öfkelenmeler, siyasi iktidarın cezalandırma gücünü hatırlatmalar hiç boşuna değildir” diyor. 

Canan Coşkun Şubat 2012’den Eylül 2018’e kadar Cumhuriyet gazetesinde çalıştı. Coşkun, kitapta da Temmuz 2013’ten itibaren Türkiye tarihinde çok konuşulan önemli siyasi ceza davalarındaki yargılama rejimlerini ele aldı. Coşkun aynı zamanda Cumhuriyet’in 31 Ekim 2016’da başlayan 7 Eylül 2018’de tamamlanan davasına da kitabında yer verdi.

Coşkun, anlattığı davaları seçmesinin asıl nedenini kitabın önsözünde şöyle açıklıyor: 

“Bu davaları, cemaat mensuplarının yargıdan tasfiyesi ile şekillendirilen Ağır Ceza Mahkemeleri’nin yargılanma pratiğini gözler önüne serebilmek için seçtim.”  

Kitabın ön okuması için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.