Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy’de farklı bir müzik deneyimi: Mehmet E. Tanman ile Piano House Moda üzerine söyleşi

Haber: Zeynep Duru Güzelil

Kamera & Kurgu: Emre Berk Tenekeci

Müzisyen Mehmet Erhan Tanman‘ın öncülük ettiği “ev konseri” konsepti Kadıköy’de küçük bir villada “Piano House Moda” ismiyle hayat buluyor. İlk önce Tanman’ın kendi evi olan Moda’da bir apartman dairesinde başlayan konserler özellikle Kadıköy’ün yerlisi tarafından büyük rağbet görüyor. Tanman, kendi öğrencilerinden veya genç müzisyenlerden oluşan sanatçı ekibiyle her hafta sonu farklı bir türde müzik gecesiyle izleyici karşısına çıkıyor. Hemen hemen her hafta bütün biletlerin tükendiği bu ev konserlerinin büyük ilgi görmesinin sebebini ise Tanman, “ortamın sıcaklığı” diye açıklıyor. 

Kahve ikramıyla, şarap şişeleriyle beraber gelen müzikseverlerle, birbirinden yetenekli müzisyenlerle ve evin kedisi Yumak’la samimi ve sıcak bir ortam yakalayan Piano House, cumartesi ve pazar akşamları yaklaşık 50-60 kişiyi ağırlıyor. Konserler jazz gecesi, pop gecesi, klasik karma gibi her hafta farklı temaları bünyesinde barındırmanın yanı sıra, farklı sanatçıları da evin müdavimlerine tanıtıyor. “İzleyiciler, başka yerlerde dinleme şansının daha zor olduğu sanatçıları veya sanatçı adaylarını dinleme fırsatı buluyor” diyen Tanman, aynı zamanda konsere katılmanın da çok kolay olduğunu belirtiyor. Konsere katılmak isteyenler yalnızca mesaj yoluyla isim yazdırarak herhangi bir ücrete tabi tutulmadan eve gelebiliyorlar. 

“Benim için buraya gelen insanların mutlu ayrılması önemli” diyen Tanman, güzel müziğin ve samimiyetin birleştiği bu ortamı deneyimlemek isteyen bütün müzikseverleri Piano House’a bekliyor. 

7 Temmuz Pazar akşamı Piano House’ta Ceren Gündoğdu’yu izledik. Gündoğdu, kendi bestelerinden ve Türkçe ağırlıklı parçalardan oluşan repertuvarını trompette Volkan Coşar, piyanoda Evren Karakul ile beraber seslendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.