Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıoğlu Denizcilik yetkilisi: “Nijerya’da kaçırılan mürettebatın sağlıklı olduğunu biliyoruz”

Kamerun’un Douala Limanı’ndan, Fildişi Sahilleri’nin Abidjan Limanı’na gitmekte olan Paksoy-1 adlı Türkiye bandıralı kargo gemisi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğradı. Gemideki 18 mürettebattan, Türk vatandaşı olan 10 mürettebat korsanlar tarafından kaçırıldı. Kalan 8 mürettebat gemi ile birlikte Gana’nın Tema Limanı’na ulaştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla saldırıyı doğruladı. Açıklamada “Douala Limanından (Kamerun) Abidjan’a (Fildişi Sahili) gitmekte olan Türk bandıralı bir kargo gemisi 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğramıştır. Saldırı sonucu, Türk vatandaşı olan gemi mürettebatının bir bölümü korsanlar tarafından kaçırılmıştır. Korsanların terk ettikleri gemi Tema Limanına (Gana) çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır” denildi.

Paksoy-1 adlı geminin sahibi olan firma Kadıoğlu Denizcilik de gemiye yönelik korsan saldırısını doğruladı. Konuyla alakalı firma tarafından yapılan ilk açıklamada gemideki iletişim ve seyir cihazlarına zarar verildiği ve 10 mürettebatın korsanlar tarafından rehin alındığı doğrulandı.

Konuyla alakalı Medyascope’a konuşan firma yetkilisi, kaçırılan mürettebattan henüz haber alamadıklarını söyledi. Kadıoğlu Denizcilik yetkilisi mürettebatın sağlıklı olduğunu bildiklerini söyledi. Korsanların fidye almak için mürettebatı kaçırdığını söyleyen yetkili, henüz korsanlar tarafından kendilerine ulaşılmadığını ifade etti.

Gemiyle birlikte Gana’ya ulaşan 8 mürettebatın sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu ve yakın zamanda yurda döneceklerini söyleyen yetkili, konunun hassas olduğunu, kaçırılan vatandaşların bir an önce kurtarılması için devlet ve firma yetkililerinin yoğun bir şekilde çalıştığını sözlerine ekledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: “Dışişleri ve istihbarat birimlerimiz çalışıyor.”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yürütülen faaliyetlerle alakalı ayrıntılı bilgi vermeyeceğini fakat büyük bir hassasiyetle konu üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.