Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela’daki elektrik kesintisi için hükümetten “sabotaj” iddiası

Venezüela, ulusal çapta bir elektrik kesintisiyle yine karanlığa gömüldü. Hükümet kesintinin “elektromanyetik saldırıdan” kaynaklandığını iddia ediyor.

İletişim ve Haberleşme Bakanı Jorge Rodriguez, arızaların giderilmesini kolaylaştırmak amacıyla, 23 Temmuz Salı günü düzenli çalışma ve eğitim faaliyetlerine ara verildiğini açıkladı, acil bir durum yaşanmadığı sürece onarım faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi için insanların dışarı çıkmamasını önerdi.

Başkent Caracas da dahil 24 eyaletin en az 14’ünde yaşanan elektrik kesintileri, geçen pazartesi günü yerel saatle öğleden sonra 16:00’da başladı. Trafik ışıklarının ve metronun da en yoğun saatlerde devre dışı kalmasıyla birlikte büyük şehirlere kaos hâkim oldu.

Bakan Rodriguez yaptığı ilk açıklamada, güç sistemlerine saldırı olduğunu söyledi ancak detay vermekten kaçındı. Hastanelerin kesintiden etkilenmemesi için acil durum güç kaynaklarının devreye sokulduğunu söyleyen Rodriguez, kamu güvenliğini sağlamak için kolluk kuvvetlerinin tam kadro görev başında olduğunu söyledi.

Hükümet tarafından devlet televizyonunda bir bildiri okundu. Bildiride, “Venezüela’nın soylu insanlarına, kurtarıcımız Simon Bolivar’ın çocuklarına her yoldan sistematik şekilde saldıranlar, gösterdiğimiz cesaretle karşı karşıya kalacaklar” denildi.

Venezüela’da geçen mart ayında da ulusal çapta bir elektrik kesintisi yaşanmıştı. Hükümet, elektrik kesintilerinin ABD destekli hükümet karşıtlarının sabotaj faaliyeti sonucu gerçekleştiğini öne sürmüştü. Devlet Başkanı Nicolas Maduro 8 Mart günü Twitter’dan konuyla ilgili şöyle bir paylaşımda bulunmuştu:

Maduro geçen mart ayında yaşanan kesinti için ABD’yi suçlamıştı.

Maduro ABD hükümetini suçlamış, “ABD emperyalizminin halkımıza karşı ilan ettiği ve yönlendirdiği elektrik savaşında onlar kaybedecek” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.