Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yasser Dallal: “İstanbul Valiliği’nin Suriyeliler kararı, düzensiz göçü önlemek için atılan önemli bir adımdır”

Cem Taylan ve Oğuzhan Biderci’nin haberi

İstanbul Valiliği’nin, kaydı olmayan Suriyeli göçmenlere kenti terk etmeleri için 20 Ağustos’a kadar süre tanıması tartışılmaya devam ediyor. Medyascope’a konuşan Suriyeli derneklerinden HayatSür’ün Başkanı Yasser Dallal, kararın düzensiz göç ile mücadele kapsamında atılan önemli bir adım olduğunu söyledi.

Dallal, bu kararın Suriyeli göçmenlerin hayatlarına kolaylık getireceğini belirtti. Türk toplumu ve mülteciler arasında barış inşa etmek gerektiğine değinen Dallal, bunun kaynaşma yoluyla yapılması gerektiğini söyledi. Suriyeliler’in İstanbul Valiliği’nin bildirisinden dolayı telaşa kapıldığını belirten Dallal, bu kararın sınır dışı edilme anlamına gelmediğini, aksine düzensiz göç ile mücadele anlamına geldiğini ve Suriyeli mültecilerin hayatlarını kolaylaştıracağını anlattı.

HayatSür Derneği, Suriyeli göçmen çocukların topluma kazandırılmaları için çalışıyor.

HayatSür Derneği, Suriyeli göçmen çocukların topluma kazandırılmaları için çalışıyor. Dernek, Türkiye’de yaşayan mültecilere eğitim, psikososyal destek, yetenek geliştirme ve meslek edindirme alanlarında yardımcı olmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak, 2012 yılından beri faaliyet gösteriyor.

İstanbul Valiliği’nin yayınladığı bildiriye göre, İstanbul’da yaşayan ama oturum kayıtları başka illerde olan Suriyeli göçmenler, resmi oturum aldıkları şehirlere gönderilecek. Valiliğin planlamasına göre, resmi oturumları diğer illerde olan göçmenler 20 Ağustos tarihine kadar İstanbul’dan ayrılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.