Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venedik Film Festivali’ne doğru: Bu yıl Netflix iki filmle katılacak, Türk filmi yok

76. Venedik Film Festivali bu yıl 28 Ağustos’ta başlayacak. 21 filmin büyük ödül için yarışacağı festivalde, Joaquin Phoenix’in başrolünü oynadığı “Joker” filminin ilk gösterimi de yapılacak.

Ayrıca, iki Netflix yapımı filmin festivalde yer alması sinema dünyasında yine tartışma yarattı. Mehmet Fazıl Coşkun’un “Anons” filmiyle geçen yıl Jüri Özel Ödülü’nü kazandığı festivalde, bu sene Türk filmleri yarışmayacak.

Venedik Film Festivali seçkisi, İtalya’nın başkenti Roma’da açıklandı

Todd Phillips’in yönettiği “Joker”, Johnny Depp ve Robert Pattinson’ın oynadığı “Waiting for the Barbarians”, Brad Pitt’in başrolünü üstlendiği “Ad Astra” ve geçen yıl “Shoplifters” filmi ile Cannes’da Altın Palmiye kazanan Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın yönettiği “The Truth” filmleri başta olmak üzere 21 film Altın Aslan’ı kazanmak için yarışacak.

Festivalde, iki Netflix yapımı film yer alıyor

Netflix yapımı olan, Noam Baumbach’ın yönettiği “Marriage Story” ve Steven Soderbergh’in yönettiği “The Laundromat”ın ana yarışmada yer alması, sinema camiasında tepki çekti.

Avrupa’daki sinema salonu işletmecilerini temsil eden Uluslararası Sinema Salonları Birliği (UNIC), önde gelen film festivallerinde yarışan filmlerin sinema salonlarında yayınlamasını talep ediyor. Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Sinemalar eşsiz kültürel deneyim sunar. Dünya çapında büyük film festivallerini düzenleyenlerin, sinemaların sosyal, ekonomik, kültürel rolünü önemsemesi ve sinemaları desteklemesi gerektiğine inanıyoruz” denildi.

Geçen yıl düzenlenen Venedik Film Festivali’ni, Netflix yapımı bir film olan Alfonso Cuaron’un “Roma”sı kazanmıştı. “Roma”, Cannes Film Festivali’ne ise alınmamış ve festival komitesiyle Netflix arasında gerginlik yaşanmıştı. Bu tartışmalar üzerine, Venedik Film Festivali ve Oscar’a katılan Roma, ödüllere damga vurmuştu.

Martin Scorsese, Alfonso Cuaron, Noam Baumbach ve Steven Soderbergh gibi ünlü yönetmenlerle çalışmaya devam eden Netflix’in, bu tartışmalar üzerine geliştireceği strateji merak konusu. Netflix’in “The Irishman” gibi merakla beklenen filmleri yaygın dağıtımda gösterime sokabileceği söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.