Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manş Denizi’ni uçan kaykayıyla geçmeye çalışan Fransız mucit ilk denemesinde başarısız oldu

Fransa’da, Bastille Günü kutlamalarında yaptığı gösteriyle dikkat çeken Fransız mucit Franky Zapata, “Flyboard Air“ adını verdiği uçan kaykayıyla, Fransa ve İngiltere’yi ayıran Manş Denizi’ni canlı yayında geçmeyi denedi.

Yarı yolda yakıt ikmali yapmak isterken alçalan Zapata denize düştü ve bu denemesi başarısız oldu.

Manş Denizi’ni uçan kaykayıyla geçmeye çalışan Fransız mucit ilk denemesinde başarısız oldu.

Fransa’nın kuzey kıyısında bulunan Sangatte bölgesinden uçan kaykayıyla havalanan Zapata, yaklaşık 35 kilometrelik yolculuğun sonunda Manş Denizi üstünden İngiltere’ye varmayı hedefliyordu. Yolun yarısında, yakıt ikmali için kendisini takip eden platforma doğru alçalan mucit, platforma çarparak dengesini kaybetti.

Fransız mucidin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

40 yaşındaki Zapata, Louis Bleriot’un Manş Denizi’ni uçakla geçen ilk kişi unvanını kazandığı günden 110 yıl sonra aynı gün bu denemeyi kendi uçan kaykayıyla yaptı. Deneme sonrası Zapata, Fransız basınına yaptığı açıklamada, “Hayal kırıklığına uğradım, tekrar deneyeceğimden eminim ama ne zaman olur bilmiyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.