Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şiirselleşmiş Beden: “Müzede Sahne” etkinliği Sabancı Müzesi’nde başlıyor

“Müzede Sahne” isimli sahne sanatları etkinlikleri 24 Temmuz’da Sabancı Müzesi’nde başlayacak. Emre Koyuncuoğlu‘nun sanat yönetmenliğini üstlendiği Müzede Sahne’nin bu yılki teması “Şiirselleşmiş Beden” olarak belirlendi. Medyascope’tan Oğuzhan Biderci ve Bilhan Karakullukçu’nun haberi.

Müzede Sahne’nin bu yılki teması “Şiirselleşmiş Beden” olarak belirlendi. Etkinlik, sanatçıların sahne performanslarıyla birlikte somut ve soyut olarak “bedenin” şiirle ve sanatla ilişkilendiğinde nasıl değiştiğine, kendini dillendirdiğine ve dönüştüğüne tanıklık edilecek.

Peki, “Şiirselleşmiş Beden” ne demek?   

Medyascope’a konuşan sanat yönetmeni Emre Koyuncuoğlu’na göre, tema belirlerken o yılın sahne sanatları sezonunda gerçekleşen işlerin konuları, neye ağırlık verdikleri ve o dönemin gerçeklikleri dikkat alınıyor. Koyuncuoğlu, temanın içindeki bedeni, her ne kadar sahne sanatlarının temel sanatsal üretim aracı olsa da sadece insan bedeni olarak algılamamak gerektiğini, ama onun dışında herhangi bir yaşayan ve dönüşen, kendi içinde bir bütün olan, yaşayan bir organizmadan da bahsetmek gerektiğini ve bunun kentle doğrudan ilişkili olduğunu belirtti; yapılan işin yalnızca bir oyun göstermek olmadığını, aynı zamanda iş üretmek, paylaşmak ve mesleği kendi içinde tartışmak olduğunu söyledi.

Etkinliğin dikkat çekici performanslarından birinin sahibi ise Aslı Bostancı. Bostancı, “Uva Kuva: Gelecekten Dualar” isimli çalışmasıyla etkinliğe katılıyor. Bostancı Medyascope’a mekan ve izleyici arasında bir bağ oluşturmak amacında olduğunu söyledi.

Beş gün sürecek etkinlikte tiyatro, edebiyat, şiir, dans gibi farklı alanlardan söyleşi, tanıtım, panel, mekâna ait özgün eser, metin tiyatrosu, performans sanatı, performatif okuma, atölye, sunum ve paneller yoluyla sahne sanatları çok disiplinli bir anlayış doğrultusunda ilgilileriyle buluşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.