Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Apple, 5G piyasasının en büyük oyuncusu oldu

Apple dün yaptığı açıklamada Intel’in akıllı telefonlar için modem üreten bölümünü 1 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Telefonları mobil ağlara ve Wi-Fi’a bağlayan bu çiplerin üretimini Apple’ın üstlenmesi, endüstrinin daha hızlı ve yeni 5G bağlantıya geçmeye hazırlandığı bu dönemde telefonlarının içindeki teknolojiyi kontrol etme gücünü verecek. 

Intel’e ödenecek olan miktar Apple’ın elindeki 225 milyar doların yüzde 0,5’inden daha az. Wired’ın haberine göre Apple’ın bu hamlesi, iPhone’un yıllardır en çok satılan akıllı telefon olmasını sağlayan stratejisiyle örtüşüyor.

Apple bugüne kadar, telefonları ağa bağlayan çipleri kendisi üretmiyor ve Qualcomm’dan satın alıyordu. Tirias Research’ün baş analisti Kevin Krewell’e göre Apple, Intel’in modem bölümünü satın alarak artık 5G modemler üretebilecek. Üretmediği tek parçayı da üretmeye başlayacak olan Apple, artık cihazlarının tamamını kendi üretme politikasını yerine getirebilmiş olacak.

Apple ve Qualcomm arasında altı yıldır süren hukuki süreç geçen aylarda şirketlerin uzlaşmasıyla sona ermişti. Aynı gün Intel, akıllı telefonlar için 5G modem üretmeyeceklerini açıkladı. Apple bu hamlelerle artık 5G piyasasındaki en büyük oyuncu haline geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.