Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela lideri Nicolas Maduro, ABD ile görüştüklerini doğruladı

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ABD ile görüştüklerini, var olan anlaşmazlığı düzeltmeye çalıştıklarını açıkladı.

Maduro açıklamasında, “Başkan Donald Trump’ın Venezüela gerçeğini ve Bolivarcı devrimin sesini duyması için tüm diyalog yollarını aradığımızı tekrar teyit ediyorum. ABD imparatorluğu ile var olan anlaşmazlığı düzenlemeye çalışıyoruz. Diyaloğa inanıyorum, barışa inanıyorum!” diye yazdı.

Maduro’nun açıklaması sonrası, ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada görüşmeyi doğruladı. Trump, “Venezüela‘nın çeşitli temsilcileriyle konuşuyoruz. Kim olduğunu söylemek istemiyorum ama çok yüksek bir seviyedeki kişilerle konuşuyoruz” dedi.

Batı basınında çıkan haberlerde, Maduro’dan sonra ülke yönetiminde en güçlü isim olarak nitelendirilen Venezüela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello’nun, temmuz ayında başkent Caracas’ta, Trump yönetimine yakın bir yetkiliyle görüştüğü iddia edilmişti.

Guardian’a konuşan Venezüela uzmanı Geoff Ramsey, Cabello ile ABD’li yetkililerin görüşmesini olumlu olarak değerlendirdi.

Venezüela’da Meclis Başkanı Juan Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinden bu yana ülkedeki siyasi kriz devam ediyor. ABD’nin desteklediği Guaido, elliden fazla hükümetin desteğini aldı. Ülkede görev başında bulunan Nicalos Maduro ise görevinden ayrılmayacağını, ülkenin yasal devlet başkanı olduğunu söylüyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, ülkede yaşanan ekonomik kriz yüzünden 2018 sonuna doğru 3 milyondan fazla insanın evlerini terk ettiğini bildirdi. Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan dolayı binlerce kişi komşu ülkelere göç etmeye devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.