Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Her bir dakikada 25 insan göçe zorlanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) her yıl 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü‘nde bir önceki yılın aralık ayına kadar olan süreci baz aldığı göç raporunu yayınlıyor. Bu yıl yayınlanan raporda “her bir dakikada 25 insanın göçe mecbur bırakıldığı” belirtildi. 

70 milyon insan göç etti

2018 yılında 70 milyon 800 bin insan göç etmek zorunda kaldı. Rapora göre bu, BM’nin şimdiye kadar kaydettiği en yüksek rakam. Göç eden her iki kişiden biri 18 yaşından küçük. BM’ye göre 2018 yılında 27 bin 600 mülteci çocuk iltica başvurusunda bulundu; bu çocuklar bir yetişkin ile beraber değil, tek başlarına göç ediyor. 

70 milyon mülteciden sadece 600 bini vatanlarına geri dönebildi. Mültecilerin yüzde 84’ü Türkiye, Pakistan ve Sudan gibi gelişmekte olan ülkelerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. 

Mülteciler çoğunlukla komşu ülkeye göç ediyor

Savaş veya kötü şartlardan kaçan mülteciler çoğunlukla komşu ülkelere sığınıyor. Bunu, en çok göç veren ve en çok göç alan ülkeler arasında coğrafi anlamdaki yakınlıktan anlıyoruz. 

2018 yılına kadar en çok göç veren ülke Suriye

2018 yılına kadar elde edilen verilere göre 6 milyon 700 bin göç ile Suriye göç veren ülkeler arasında ilk sırada. Suriye’yi 2 milyon 700 bin ile Afganistan takip ediyor. Aynı zamanda Suriye’nin komşu ülkesi Türkiye, 3 milyon 700 bin ile en fazla göç alan ülke. Türkiye’yi, Afganistan’ın komşusu Pakistan takip ediyor. Pakistan 1 milyon 400 bin mülteciyi kabul etti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.