İstanbul Bilgi Üniversitesi 90 milyon dolara el değiştirdi. 2010 yılından bu yana Laureate Internatonal Universities (Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı) bünyesinde bulunan Bilgi Üniversitesi’nin yeni sahibi Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can oldu. Sözcü gazetesinin haberine göre Kemal Can, üniversiteyi Can Holding aracılığı ile değil, şahıs şirketi olan Can Uluslararası Yatırım Holding A.Ş. aracılığı ile devraldı.
Vakıf yetkilileri satışa dair soruların internet sitesinde cevaplandığını söyledi. Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’nın “Kamuoyuna duyuru” başlığı ile yayınladığı açıklamada, “Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı’na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir. Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadrolarında bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası işbirlikleri de büyüyerek sürecektir” denildi.
İstanbul ve Doğu Anadolu bölgesinde yatırımları ile bilinen Can Holding’in başında Kemal Can bulunuyor. Ağrı’lı Can ailesinin sahip olduğu Can Holding’ın yatırımları arasında Energy Petrol, Golden Hill Hotel, Mediza Hospital, Telefox, Awox, Energia ve Tectone gibi şirketler de var.