Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (16): “Ahmet Davutoğlu yol haritasını bu hafta açıklayabilir” – Eski AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ile söyleşi

Ankara Gündemi programında Batu Bozkürk bu hafta, eski AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı’yı konuk etti. Ahmet Davutoğlu’nun yeni oluşumunda yer alan Yamalı ile yapılan sohbette, AK Parti’deki dört ihraç talebi ve bundan sonra atılacak adımlar konuşuldu.

Nedim Yamalı, AK Parti’den ihracı istenen Davutoğlu ve ekibinin bu hafta içerisinde yol haritalarını açıklayabileceğini söyledi.

Yamalı, AK Parti’de önemli görevler üstlenmiş olan Ali Babacan’ın yer aldığı diğer oluşumla ilgili de konuştu. Davutoğlu ve Babacan’ın neden yan yana gelmediği sorusu üzerine Yamalı, “Sayın Babacan’ın da bulunduğu bir toplantıda, Babacan’ın ekibinden ‘Sayın Davutoğlu biraz İslamcı gözüküyor, biz öyle gözükmek istemiyoruz, o yüzden bir mesafe koyuyoruz’ sözleri geldi” dedi.

Otoriterleşmenin yalnızca Türkiye’nin değil, İslam dünyasının da sorunu olduğunu söyleyen Yamalı, AK Parti-MHP ittifakının Türkiye’nin geleceğinde yeri olmadığını savundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.