Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor: Bir kadın öldürüldü, bir kadın yoğun bakımda

Adana’da bir çocuk annesi 19 yaşındaki Melike Demirci, Sezer Çelik tarafından bıçaklaranak öldürüldü.

Dört sene önce Sezer Çelik ile birlikte yaşamaya başlayan Melike Demirci, ayrılmak istediğini belirterek ailesinin evine döndü. Tekrar barışmak isteyen fail, Melike Demirci’yi evlerine çağırdı. Evlerinin önünde konuşmaya başlayan ikili arasında tartışmaya çıktı. Fail, bu sırada üzerinde bulunan bıçağı çıkararak kadını dört yerinden bıçakladı ve olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralı Melike Demirci’yi Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Demirci, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yakalanan fail, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Baba beni keser”

Kızının cenazesi almak için Adli Tıp Kurumu’na giden baba Remzi Demirci, Sezer Çelik’in kızını defalarca ölümle tehdit ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Kendi çalışmıyor, kızım ise bir butikte işe girmiş, evinin geçimini sağlamaya çalışıyordu. Kızım dayak yiyor sesini çıkartmıyordu. Kızımı aşırı derece kıskanıyordu. Kızıma ‘Oraya gitme, buraya gitme’ diyerek baskı yapıyordu. Öldürmesinin sebebi ‘Benim dediklerimi yapacaksın, benden ayrılırsan çocuğu keserim’ demiş. Bunu kimse bir insana yapmaz. Kızıma ayrılmasını söylediğimde, ‘Baba beni keser’ diye cevap vermişti. 3 yaşında bir çocukları var. Baktık olmayacak, kızımı evime getirdim. Bu kez eve gelip, kızımı kandırıp dışarı çıkarttı, orada söylediğini yaptı. Bu bitmez tükenmez kanser gibi bir şey. Millet, namus anlayışını kendi uyduruyor.”

Tuğçe Ülkü Gürbüz: Arkadaşı tarafından asansör boşluğuna itildi

Konya’da Tuğçe Ülkü Gürbüz, arkadaşı Mustafa Kafes tarafından asansör boşluğuna itildi. 24 yaşındaki Gürbüz’ün durumu ağır.

Tuğçe Ülkü Gürbüz ve Mustafa Kafes, 25 Eylül Çarşamba günü arkadaşları Yasemin İ.’nin oturduğu binaya gitti. İkili arasında apartmanın giriş katında tartışma çıktı. Tartışma sırasında fail, genç kızı asansör boşluğuna itti. Gürbüz, 6 metre yükseklikten asansör boşluğuna düşerek ağır yaralandı.

Tuğçe Ülkü Gürbüz, olay yerine gelen polis ve sağlık görevlileri tarafından düştüğü yerden çıkartılıp, Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Gürbüz, yaralı olarak getirildiği hastanede ameliyata alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Alpaslan Eylen, Tuğçe Ülkü Gürbüz’ün durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Beynin çeşitli bölgelerinde kanamalar olduğunu gördük. Bunu cerrahi yolla boşalttık. Hasta ameliyata girmeden önce komadaydı, solunum yetmezliği vardı. Ameliyattan sonra, kanamalar gidince gözlerini açmaya başladı. Ancak beyin ödemi olduğu için uyutmaya karar verdik. Sırtında da düşmeye bağlı omurga kırıkları var. Omurga kırığıyla ilgili de ameliyat yapacağız. Bu akşam uyandırmaya çalışacağız.”

“Alkollüydüm, hatırlamıyorum”

Polise verdiği ilk ifadesinde neden tartıştıklarını hatırlamadığını belirten Mustafa Kafes, “Alkollüydüm hatırlamıyorum” dedi. Kafes, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.