Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kartel üyeleriyle baş edemeyen Meksika güvenlik güçleri, uyuşturucu baronu “El Chapo”nun oğlunu serbest bırakmak zorunda kaldı

Meksika’da El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquín Guzmán’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez’in yakalanmasının ardından uyuşturucu karteli, ağır makinalı silahlarla sokağa indi. Kartel üyelerinin polis ve askerle çatışmasının ardından yetkililer, şiddet olaylarının büyümemesi için Lopez’in serbest bırakıldığını duyurdu. Kentteki çatışmalarda en az 20 mahkûmun da bulundukları hapishaneden kaçtığı bildirildi.

Meksika’nın Sinaloa eyaletinde, “El Chapo” lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman Lopez‘in güvenlik güçlerince yakalanmasının ardından uyuşturucu karteli ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Kartel üyelerinin, polis ve askerler ile ağır silahlar kullanarak çatışması kentte paniğe sebep oldu ve Meksikalı yetkililer şiddet olaylarının büyümesini önlemek için Ovidio Guzman Lopez’in serbest bırakıldığını açıkladı.

https://twitter.com/DDMexico/status/1184980295482781698

Sinaloa’daki Kamu Güvenliği Sekreteri Cristóbal Castañeda ise perşembe günü meydana gelen bir dizi silahlı çatışma ve abluka sebebiyle Aguaruto cezaevinden en az 20 mahkûmun kaçtığını bildirdi.

Son gelişmeler sonrası Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, güvenlik kabinesini toplayacak. Obrador’un seçim vaatlerinden biri de uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmekti ve göreve gelmesinin ardından bunun için yeni bir güvenlik birimi oluşturmuştu.

Ovidio Guzman Lopez‘in 20’li yaşlarında olduğu düşünülüyor. Lopez, babasının iki yıl önce yargılanmak üzere ABD’ye iade edilmesinin ardından uyuşturucu kartelinin liderlerinden biri olmuştu.

El Chapo’nun yakalanan oğlu Ovidio Guzman Lopez

62 yaşındaki Joaquin Guzman, 2015’te Meksika’da tutulduğu cezaevinden kaçmış, daha sonra yakalanmasının ardından 2017’de ABD’ye iade edilmişti. Guzman, uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giymiş ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

2009 yılında Forbes dergisinin dünyanın en zengin insanları listesine 701. sıradan giren Guzman’ın servetinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.