Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope, dağıtım ekipleri ile bir gün geçirdi: İBB’den 92 bin çocuğa ücretsiz süt

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmeden önceki en önemli vaatlerinden biri, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz süt dağıtılmasıydı. Bu hizmet, 16 Ekim’de başladı ve devam ediyor. Hedef, 92 bin çocuğa ayda 8 litre süt ulaştırmak. Medyascope’tan Merve Özçelik ve Caner Polat, dağıtım ekipleri ile birlikte bir gün geçirip, bu hizmetin nasıl verildiğini yerinde gözlemledi.

Medyascope ekibi, süt dağıtımını yerinde izlemek için sabahın erken saatlerinde Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne gitti. İzmir’de, Tire Süt Kooperatifi’nde üretilen sütler, İstanbul’da Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne indirilip depolanıyor. Buradan araçlara yüklenip ihtiyaç sahibi ailelere iletiliyor.

Dağıtım sabah saat 10.00’da başlayıp akşam 18.00’e kadar devam ediyor. Süt yardımı sosyal yardım alan ailelere yapıldığı gibi, 3-6 yaş aralığında çocuğu olup maddi durumu yetersiz olan aileler de İBB’ye başvurdukları takdirde yardımdan yararlanıyor.

Hedef 92 bin çocuğa haftada 2 litre, ayda 8 litre süt ulaştırmak. Dağıtım 60 araç ve 120 kişiyle yapılıyor.

İBB Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Daire Başkanı Yavuz Saltık, projenin uzun ömürlü olmasını planladıklarını, Marmara Bölgesi’ndeki diğer süt kooperatifleri ile de işbirliği yapmayı hedeflediklerini söyledi. Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Demiral da dağıtımdan bir gün önce, süt dağıtımı olacağına dair mesaj atarak aileyi bilgilendirdiklerini anlattı. Demiral, hem ailelerden hem de çocuklardan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.