Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti’nin ikinci yıl kutlamasına Ekrem İmamoğlu da katıldı: “İstanbullular, parlamenter sisteme geçiş konusunda destan yazacak”

İYİ Parti bugün, partinin kuruluşunun ikinci yılı nedeniyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir panel ve kutlama resepsiyonu düzenledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı her iki etkinliğe de partililer yoğun ilgi gösterdi. Resepsiyona İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” başlıklı panel, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun konuşmasıyla başladı. “Anadolu’nun Meral ablası”, “Türkiye’nin umudu” anonslarıyla salona davet edilen Akşener konuşma yapmadı ancak barkovizyona yansıtılan bir videoyla geçen iki yıl boyunca, özellikle 24 Haziran 2018’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde, yurdun çeşitli illerindeki konferans salonlarında ve miting alanlarında İYİ Parti’nin karşılaştığı engellemeler, Akşener’in geçmiş konuşmaları eşliğinde aktarıldı. 

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” başlıklı panelin moderatörlüğünü, partinin kurucularından, Bursa milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu üstlendi. Panelistler ise gazeteci yazar Taha Akyol, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han ve Prof. Dr. Bahadır Erdem’di. 

Taha Akyol sözlerine, “Bu sistem propaganda edilirken vurgulanan şeylerden birisi, Meclis’in güçlendirileceği hususuydu” diyerek başladı. Bu vaadin gerçekleşmediğini vurgulayan Akyol, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, “gazi Meclis” olarak anılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) denetim yetkisini elinden aldığına dikkat çekti. “Parlamenter sistemi savunmak gerekiyor. En önemli şey, kuvvetler ayrılığı. Onu izleyecek olan da basın! İfade özgürlüğü de en az kuvvetler ayrılığı kadar önemli” dedi.

Prof. Dr. Bahadır Erdem de, “Mevcut sistemin en önemli yanlışlarından biri de partili cumhurbaşkanı. Bir cumhurbaşkanı her bir vatandaşı eşit şekilde temsil etmelidir. Bir toplumdaki siyasal huzur için tarafsızlığa ihtiyaç var” diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Kasım Han ise, “Türkiye siyaseti kürsüyü sever. Ama Meral Hanım, çıkıp bir şey söylemedi. Ben bunu bir dünya vatandaşı olarak saygıyla karşılıyorum. Bu, liderin tarzıyla ilgili. Zaten millet de bu yüzden takdir ediyor. İYİ Parti, siyaseti sıkıştığı köşeden çıkardı” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Eğer güçler ayrımı yoksa kudretin sahibi, yaptığı kanunları uygulayış biçimleriyle ve genel emirleriyle devletin kabiliyetini, özel emirleriyle de vatandaşın ifade özgürlüğünü felç eder. Birine bu felç etme hakkını verirseniz devlet felç olabilir.”  

Meral Akşener’in resepsiyonda yaptığı konuşma.

Meral Akşener panelin ardından başlayan resepsiyonda konuşmak üzere, kürsüye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte geldi:

“Size İmamoğlu’nu getirdim. İstanbullular, beyefendinin şahsında bir destan yazdı. Parlamenter sisteme geçiş konusunda da, Türkiye’nin nefes alması için İstanbul yine aynı iradeyi koyacak ve hakikaten her şey hem iyi olacak hem de çok güzel olacak.” 

Akşener daha sonra, “İYİ Parti Kuruluş Hikâyesi” temalı resim sergisini açtı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu ise, kongre merkezinden yarım saatte ancak çıkabildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.