Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hürriyet’teki işlerinden çıkarılan 45 çalışan, TGS’de basın açıklaması düzenledi: “Hep birlikte hareket edeceğiz”

Demirören Grubu’na ait Hürriyet gazetesindeki işlerine sendikal faaliyetlerden dolayı geçen çarşamba ve perşembe günü son verilen 45 çalışan, İstanbul Şişli’deki Türkiye Gazeteciler Sendikası Akademi binasında bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş okudu. Açıklamada, uzun zamandır Hürriyet gazetesine emek veren gazetecilerin sırf sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarının altı çizilirken, işten atılmalarını tebligatla öğrenmelerine dikkat çekildi. Hürriyet yönetimine sendikal faaliyete saygı gösterme ve sendikayla masaya oturma çağrısı yapıldı. Ayrıca, çalışanların hepsinin vekaletlerini sendikaya verdiği, sendika avukatlarının yarın arabuluculuk sürecini başlatacağı da belirtildi.

Durmuş’un okuduğu basın açıklamasının ardından, Hürriyet’ten çıkartılan gazeteci Şebnem Turhan söz aldı. Turhan, umudunu yitirmediğini, diğer medya kuruluşlarında ve Hürriyet’te de sendikalaşmanın olacağına inandığını belirtti.

18 senedir Hürriyet’te çalışan Uğur Nalbant ise böyle bir işten çıkartılmayı ilk defa gördüğünü söylerken, sendikalı olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

23 senelik Hürriyet çalışanı aynı zamanda TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, bundan sonraki süreçte hep birlikte hareket edeceklerini, sendikal tazminat için mücadele edeceklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.