Hürriyet’teki işlerinden çıkarılan 45 çalışan, TGS’de basın açıklaması düzenledi: “Hep birlikte hareket edeceğiz”

Demirören Grubu’na ait Hürriyet gazetesindeki işlerine sendikal faaliyetlerden dolayı geçen çarşamba ve perşembe günü son verilen 45 çalışan, İstanbul Şişli’deki Türkiye Gazeteciler Sendikası Akademi binasında bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş okudu. Açıklamada, uzun zamandır Hürriyet gazetesine emek veren gazetecilerin sırf sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarının altı çizilirken, işten atılmalarını tebligatla öğrenmelerine dikkat çekildi. Hürriyet yönetimine sendikal faaliyete saygı gösterme ve sendikayla masaya oturma çağrısı yapıldı. Ayrıca, çalışanların hepsinin vekaletlerini sendikaya verdiği, sendika avukatlarının yarın arabuluculuk sürecini başlatacağı da belirtildi.

Durmuş’un okuduğu basın açıklamasının ardından, Hürriyet’ten çıkartılan gazeteci Şebnem Turhan söz aldı. Turhan, umudunu yitirmediğini, diğer medya kuruluşlarında ve Hürriyet’te de sendikalaşmanın olacağına inandığını belirtti.

18 senedir Hürriyet’te çalışan Uğur Nalbant ise böyle bir işten çıkartılmayı ilk defa gördüğünü söylerken, sendikalı olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

23 senelik Hürriyet çalışanı aynı zamanda TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, bundan sonraki süreçte hep birlikte hareket edeceklerini, sendikal tazminat için mücadele edeceklerini söyledi.

Medyascope'a destek olmak ister misiniz?

Yayınlarımızı sürdürebilmek ve daha kaliteli kılmak için desteğinize ihtiyacımız var

Merhabalar!

Medyascope olarak Ağustos 2015’ten itibaren, çölleşen haber ikliminde her kesimden herkese su verecek bir vaha olmaya çalışıyoruz. Özgürlüğümüzden, bağımsızlığımızdan, ve çok yanlı habercilik anlayışımızdan taviz vermemekte kararlıyız. Çoğunlukla gençlerden oluşan kadromuzla, dijital medyanın olanaklarını kullanarak yayın yapıyor ve her geçen gün hem içerik hem de teknik olarak büyüyoruz. Hedefimiz yayın gün ve saatlerimizi artırmak; içeriklerimizi daha da zenginleştirmek. Bu da sizin desteklerinizle mümkün. Çok teşekkürler.

Öne Çıkanlar