Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Disney+” yayına başladı, 24 saatte 10 milyondan fazla abone edindi

Disney’in internet üzerinden yayın yapacak televizyon kanalı Disney +, Amerika Birleşik Devleti, Kanada ve Hollanda’da yayına başladı.

Disney+’a 24 saat içinde 10 milyondan fazla kişi abone oldu. Disney’in hedefi, 2024 yılına kadar 60 ila 90 milyon aboneye ulaşmak. Şirket, şu ana dek gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını açıkladı.  

Mobil uygulamalarla ilgili veriler paylaşan Apptopia sitesi, Disney+ içeriklerinin şimdiden 3,2 milyon kez izlendiğini aktardı. Siteye göre, izleyicilerin yüzde 89’u ABD, yüzde 9’u Kanada, yüzde 2’si Hollanda’dan. İzleyiciler 1,3 milyon saatlerini Disney+ izlemekle geçirdi.

Disney’in patronu Bob Iger, şirketin attığı adımı “inovasyon ve yaratıcılık anlamında tarihi bir an” olarak niteliyor.

Disney+ önümüzdeki haftadan itibaren Avustralya ve Yeni Zelanda‘dan, 2020’nin Mart ayından itibaren de Batı Avrupa’dan izlenebilecek.

Halihazırda 158 milyon abonesi bulunan Netflix, 2010’da yayınlarına başladığında ilk günde sadece 662 bin kişi tarafından izlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.