Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lübnan’da eylemler devam ediyor: “Ülkemize inanıyoruz, göç etmek istemiyoruz”

Lübnan’da geçen ay hükümetin WhatsApp üzerine vergi koyması sonrası başlayan eylemler halen devam ediyor. Lübnan Başbakanı Saad Hariri‘nin istifa etmesine rağmen eylemler sürüyor. Son olarak eylemciler, Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın istifasını talep eden sloganlar attı.

Dün, Lübnan’ın pek çok yerinde gerçekleşen protestolarda, eylemciler yolları kapattı. Başkent Beyrut’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın olduğu yerin yakınında da gösteriler devam etti. Eylemciler, 17 Ekim gününden bu yana Lübnan’daki tüm siyasetçi sınıfının gitmesini talep ediyor çünkü onlara göre tüm siyasetçiler yolsuzluğa bulaşmış durumda. Cumhurbaşkanı Avn ise tüm siyasetçilerin böyle olduğunu düşünenlerin ülkeden göç etmesi gerektiğini söyledi.

Michel Avn

Ancak bu açıklama öfkeli kalabalığın öfkesini artırmaktan başka bir işe yaramadı. Bu yüzden insanlar dün gece toplanarak sözkonusu açıklama sonrası Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru yürüyüşe geçti. Ancak güvenlik kuvvetlerinin protestocuları durdurmaya çalışması üzerine çatışma çıktı. Göstericilerden biri olan 47 yaşındaki mühendis Angie “Buraya sesimizi duyurmaya geldik, Lübnan’a inanıyoruz ve göç etmek istemiyoruz” dedi.

Eylemciler ile güvenlik kuvvetleri arasında dün gece çıkan çatışmalarda dört kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Öte yandan, salı günü bir gösterici bir asker kurşunuyla hayatını kaybederken, ordu ateş açan askerin tutuklandığını ve hakkında soruşturma açıldığını belirtti. Olayların başladığı 17 Ekim günü de bir başka eylemci Beyrut’ta hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.