Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya dört yıllığına tüm spor müsabakalarından men edildi

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) bu sabah İsviçre’nin Lozan kentinde yaptığı toplantıda, inceleme komisyonunun sunduğu raporu değerlendirdi ve Rusya’yı sporcularına sistematik olarak doping kullandırdığı gerekçesiyle dört yıllığına tüm spor organizasyonlarından men etti. Ceza, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı ve 2022 FIFA Dünya Kupası’nı da kapsıyor.

2016 Rio Olimpiyatları’na katılıp doping testlerinde temiz çıkan Rus atletler, gerekli testleri geçmeleri halinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda beyaz bayrak ile mücadele edebilecek.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları bittikten sonra Rus atletler dopingli çıkmış, başta Yuliya Stepanova olmak üzere Rus sporcular doping kullandıklarını itiraf etmiş ve federasyonu ifşa etmişlerdi. Spor tarihinin en büyük skandalı olarak nitelenen olayın detayları, dopingin nasıl uygulandığı ve saklandığı Bryan Fogel’in yönetmenliğinde “Icarus” adlı belgesele konu olmuştu.

WADA’nın kararı sonrası, Rusya’nın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a gitme hakkı bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.