Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Veliler, mali krizdeki Doğa Koleji’ni protesto etti: “Eğitime verdiğimiz para, betona gitti”

Doğa Koleji, bir süredir içinde bulunduğu mali krizden dolayı öğretmenlere ve personele maaş veremiyor, bu yüzden eğitim aksıyor, bazı okullarda elektrik, doğalgaz kesintisi yaşanıyor.

Doğa Koleji öğrencilerinin velileri, bugün (9 Aralık 2019) İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve okul yönetimini protesto etti.

Veliler, gerçekleştirdikleri eylemle, çocuklarının başka okullara nakledilmesini istemediklerini ve devletin bu konuda bir çözüm bulması gerektiğini duyurdu. Kolej yetkililerine “Paralarımızı nereye aktardınız?” sorusunu yönelten veliler, yetkililere konuya dair açıklama yapmaları çağrısında bulundu.

Velilerden biri, “Eğitime verdiğimiz para beton oldu” diyerek okul yönetimine tepki gösterdi.

Velilerin eylemde dile getirdikleri başlıca talepleri ise şöyle:

  • Eğitime devam eden kampüslerin, fiziksel anlamda kullanılabilir olarak tutulmasının sağlanması. Elektrik, su, doğalgaz, yemek, internet, temizlik hizmetlerinin aksamaması.
  • Okulların ve kampüslerin, mevcut koşullarda, halihazırdaki öğretmen ve öğrencilerle devam etmesi, öğrencilerin başka özel okullara ve devlet okullarına nakledilmemesi.
  • Öğretmenlerin ve tüm çalışanların geriye dönük maaşları dahil olmak üzere ücretlerinin günü gününe ödenmesi.”

“Resmen doladırıldık”

Yapılan basın açıklamasının ardından veliler söz alarak yaşananlara dair görüşlerini açıkladı. Pek çok veli, çocuklarının lise veya üniversite sınavı hazırlığında olduğunu söyleyerek eğitimin aksadığı bu dönemi nasıl telafi edeceklerini sordu. Veliler, mağduriyetlerinin giderilmesi ve çocuklarının eğitim hakları için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u göreve çağırdı. Eylemdeki velilerden biri okul yönetimine yepki göstererek, “Yazıklar olsun, okul bize darbe vurdu, resmen dolandırıldık” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından velilerin imzalı dilekçeleri toplandı ve velilerden bir heyet oluşturularak bu dilekçeler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletildi. Dilekçeleri ileten heyet, İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptıkları konuşmayı basınla ve bekleyen velilerle paylaştı.

Heyette yer alan veliler, Milli Eğitim Müdürü’nün kendilerine Doğa Koleji’nin kısa bir süre içerisinde satılacağını ve çocukların mağduriyetlerinin giderileceğini söylediğini aktardı. Müdürün bu konuda net bir tarih vermediğini söyleyen veliler, şimdilik okula kayyum atanması veya çocukların başka okullara nakledilmesi gibi seçeneklerin konuşulmadığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.