Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Görev süresi uzatılan OHAL Komisyonu üyelerinin mal varlığı araştırılsın”

27 Mayıs 2017’de göreve başlayan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresinin bir yıl daha uzatıldığı açıklandı. İki yılda 98 bin 300 başvurunun karara bağlandığı OHAL Komisyonu’na toplam başvuru 126 bin 300’dü ve başvurulardan 88 bin 700’ü reddedilirken 9 bin 600’ü kabul edildi. 

HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerliloğlu, OHAL Komisyonu’nun görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını değerlendirdi. Gergerlioğlu, insanların yıllardır işsiz bir şekilde haklarında verilecek kararı beklediklerini, bu süreçte 60’a yakın intihar vakasının yaşandığını, evliliklerin bittiğini, kanser vakalarının arttığını, bunlara rağmen OHAL Komisyonu’nun başvuruları karara bağlama işini ağırdan aldığını belirtti ve “Böyle giderse verilecek kararları ancak bu insanların torunları görecek” dedi.

Gergerlioğlu, komisyonda iltimas ve kayırma olduğuna dair iddialarının da olduğunu, bu sebepten OHAL Komisyonu üyelerinin mal varlığının araştırılmasının gerektiğini de söyledi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu ile yaptığımız söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.