Metal işkolunda greve doğru – Birleşik Metal-İş Uzmanı İrfan Kaygısız: “İşçiler greve hazır ve kararlı”

Metal işkolunda, 130 bin çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde ekim ayından beri süren müzakerelerden bir sonuç alınamadı. 

İşçileri temsil eden Birleşik Metal-İş ve Türk Metal Sendikası grev kararı alırken, işveren örgütü olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) lokavt kararı aldı. 

Metal işkolunda tıkanan müzakere sürecini Ufuk Çeri, Birleşik Metal-İş Toplu Sözleşme Uzmanı İrfan Kaygısız ile konuştu. Kaygısız, “Biz 5 Şubat’ta greve çıkacağız. Bu zamana kadar süremiz var. İşverenden, işçilerin taleplerini karşılayacak yeni önerilerde bulunmasını bekliyoruz. Yüzde 8, yüzde 10 komik rakamlar. Bu birkaç puan artış işçilerin beklentileri değil. Yeni bir teklif ile gelmelerini bekliyoruz ama gelmezlerse yapacak bir şey yok. İşçiler greve hazır ve kararlı” dedi. 

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.