Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin ile Dünyanın Gidişi (56): Covid-19’la küresel savaş – ABD ve İngiltere’de önlemler neden birden sertleşti?

Bu yayında, yakın zamana kadar Covid-19 salgınının nüfusları üzerinde yarattığı potansiyel tehdidin farkına varmamış görünen ABD Başkanı Donald Trump ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson yönetimlerinin hafta başında strateji değiştrimelerinde ve çok sert önlemler almaya başlamalarında etkili olduğu söylenen, Londra Imperial College Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yapmış olduğu bilimsel çalışmayı ana hatlarıyla aktardım. Çalışma, aşı bulunana ve dünya nüfusunun tamamı aşılanana kadar, muhtemelen 18 ay boyunca, tüm ülkelerin sert ve ılımlı (baskılayıcı ve yatıştırıcı) önlemleri dönüşümlü kullanması gerekebileceğine işaret ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.