Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının zorluğunun sebebi kamusal bir perspektifin olmaması” – Prof. Dr. Feride Aksu Tanık ile söyleşi

Koranavirüs salgınıyla mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasının önemi ve sürece etkisi nedir? Türkiye’de salgınla mücadele sürecinde sağlık çalışanlarının sağlığıyla ilgili Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yürütülen “Sağlık çalışanlarının Kovid-19 virüsüne maruz kalımına ilişkin risk değerlendirmesi” verileri ne söylüyor? “Salgınlara yönelik TTB Etik Kurulu Görüşü”nde ön plana çıkan başlıklar nelerdir? Tıp etiği kavramı üzerinden salgınla mücadele süreci nasıl değerlendirilebilir? TTB’nin sağlık çalışanlarının korunması ile ilgili önerileri neler, bu konuda devlete hangi görevler düşüyor?

Gülçin Karabağ konuğu Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu Üyesi Prof. Dr. Feride Aksu Tanık ile koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde yüksek risk altındaki sağlık çalışanlarının sağlığının kritik önemi üzerine söyleşti.

*Dünya Sağlık Örgütü’nün Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanları için önerileri için tıklayınız.

*Sağlık çalışanlarının kovid-19 virüsüne maruz kalımına ilişkin risk değerlendirmesi formu için tıklayınız.

*Salgınlara yönelik Türk Tabipleri Birliği (TTB) Etik Kurulu Görüşü için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.