Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#Koronavirüs önlemleri – İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu: “Vatandaş ücretsiz maskesini tek seferde teslim alamıyor, dağıtımda sıkıntı büyük”

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yapılan görüşmeler sonucu koronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamında ücretsiz maske dağıtımının eczanelerden yapılacağı bildirildi. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, ücretsiz maske dağıtımını Medyascope’a değerlendirdi.

Bugün itibarıyla 900 bin civarında maskeyi dağıtmış bulunduklarını söyleyen Sarıalioğlu, sistemin şu an çok sağlıklı yürümediğini ifade etti ve “Vatandaşlarımız ile eczacılarımız arasında tartışmalar yaşıyoruz. Süreç sıkıntılı yürüyor. Vatandaşlarımız maalesef defalarca eczaneye gelip gitmek zorunda kalıyorlar” dedi.

Kod ve TC kimlik numarasının sisteme kaydedilmesiyle maske verilebiliyor.

Ancak kod ve TC kimlik numarası eşleşmelerinde sıkıntı yaşandığını belirten Sarıalioğlu, Sağlık Bakanlığı’na İstanbul Eczacı Odası olarak çözüm önerisinde bulunduklarını belirtti:

“Kodun iptal edilerek sadece TC kimlik numarası üzerinden vatandaşlarımıza maske verilebilmesi hem işi kolaylaştıracak hem eczanelerimizde yoğunluğu azaltacak hem de gelen vatandaşın işinin halledilmesini sağlayacaktır. Vatandaşın tekrar tekrar ecczaneye gelmesinin önüne geçilecektir.”

Bu anlamda bir düzenleme yapıldığı takdirde sürecin çok daha kolay ilerleyeceğini söyleyen Sarıalioğlu, Sağlık Bakanlığı’ndan bir geri dönüş beklediklerini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.