Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (239): Türkiye’de salgınla mücadele süreci bir başarı öyküsü mü? Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, Op. Dr. Ceyhun İrgil ve Op. Dr. Samet Mengüç ile söyleşi

Türkiye’de ilk resmi koronavirüs vakasının açıklandığı tarihten bugüne Sağlık Bakanı Fahrettin Koca neredeyse her akşam yapılan test sayıları, yeni vakalar, hayatını kaybedenler ve iyileşenler ile ilgili televizyon kanallarında bilgilendirme yapıyor. Bakan Koca 14 Nisan’da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin vaka artış hızında düşüşe geçtiğini belirtti. Türk Tabipleri Birliği ise, kayıtların Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği “Kovid-19 kodu”na göre yapılmadığını belirtiyor. Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamanın virüsün bulaş hızının kontrol altına alınıp alınamaması noktasında anlamı nedir? Bu açıklama evde kal çağrılarını olumsuz etkiliyor mu? Hafta sonları getirilen sokağa çıkma yasağı yeterli mi yoksa bazı şehirler için tam karantina uygulamasına mı geçilmeli? Sağlık çalışanlarının sağlığı ve çalışma koşullarında son durum nedir? Filyasyon nasıl bir uygulamadır, salgınla mücadele yönetiminde gelinen aşamada genel tarama yapılması gerekir mi? 

Gülçin Karabağ, Açık Oturum’un 239. bölümünde konukları TTB Merkez Konseyi Üyesi Op. Dr. Samet Mengüç, Op. Dr. Ceyhun İrgil ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu ile Türkiye’de koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde gelinen aşamayı değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.