Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Belediyesi’nin, kaymakamlıktan 23 Nisan kutlamaları için aldığı izin iptal edildi – Belediye Başkanı Odabaşı: “İptal gerekçesi olarak sağlığı bahane etmesinler”

İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 100. yıldönümünde, Kadıköy sokaklarında bando ekibi ve ses aracıyla düzenleyeceği etkinlik Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, yasak kararını Medyascope’a değerlendirdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının bugün başlayacağını kaymakama ve Kadıköy Kaymakamlığı’na hem sözlü hem de yazılı olarak bildirdiklerini belirten Odabaşı; “Kendilerinin dün itibariyle bir itirazları olmamıştı. Bunun üzerine biz de TIR, otobüs, kamyonet ve bir-iki sokağımız dar olduğundan dolayı orada da sosyal mesafe kurallarına uyarak bir bandoyla canlı müzik yapmak istedik” dedi.

Amaçlarının yaklaşık 45 gündür evlerinden çıkamayan çocuklara moral vermek olduğunu ve bunu onlara borçlu olduklarını dile getiren Odabaşı şunları ekledi: “Çocuklarımızın yüzündeki ufacık bir tebessüm bu günleri daha rahat atlatmamız için bize de moral olacaktı. Fakat kaymakamlık bugün aldığı bir kararla, gerekçesini bilmediğimiz bir kararla bunları durdurdu.” 

Kimseyi sokağa davet etmediklerini ve bütün sağlık önlemlerini aldıklarını söyleyen Odabaşı, “Bunu bahane edeceklerse bunu lütfen bahane etmesinler. Biz belki de onlardan daha fazla Kadıköylüler’in sağlığını düşünüyoruz. Kafalarının arkasında başka bir gerekçe var, bunu da bütün Kadıköy kamuoyu biliyor” diye konuştu.

Öte yandan; Kadıköy Belediyesi, Twitter hesabından, Eyüpsultan Belediyesi’nin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi‘nin 23 Nisan kutlamalarının yasaklanmadığını gösteren tweetleri paylaşıp “Size engel yok mu?” diye sordu:

https://twitter.com/kadikoybelediye/status/1251555373124853772

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.