Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SES Giresun Şubesi Eşbaşkanı Gökhan Topal: “Sağlık çalışanlarına günde iki maske veriliyor, test sonuçları geç bildiriliyor, muayene olmak isteyenler kapıdan çevriliyor”

Medyascope’un haberleştirdiği, “Giresun’da 100’den fazla sağlık çalışanında koronavirüs tespit edildi” haberinin ardından, Giresun’da sağlıkçıların yaşadıklarını Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Eşbaşkanı Gökhan Topal’la konuştuk.

Koruyucu ekipman talebine yetkililer “Süreç daha yeni” dedi

Gökhan Topal, sürecin başından bu yana, hastane çalışanlarının “koruyucu ekipman” talep ettiğini fakat hastane yetkililerin, “Süreç daha yeni” diyerek taleplerini karşılamadıklarını belirtti. Topal, “Günlük 12 saat çalışıp, test sonuçlarımızı bilmediğimiz halde çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 

Test yaptırmak isteyenler reddediliyor

Giresun Devlet Hastanesi üzerinden örnek veren Topal, “Muayene olmak istediklerinde polikliniklerden geri döndürülüyor, test yaptırma talepleri reddediliyor. Kimi sağlık çalışanları da test sonuçları geç bildirildiği için enfekte şekilde çalışmaya devam etti” diye konuştu.

Şu an için sağlık çalışanlarından vefat gerçekleşmedi

Gökhan Topal, il genelinde vaka sayısının yüksek olduğunu, sağlıkçılar arasında da vaka sayısının arttığını belirtirken, şu ana kadar sağlıkçılardan vefat eden olmadığını söyledi.  

“Şiddet sadece fiziki olmuyor”

Yaşananlar üzerine, “Şiddet dediğimiz şey sadece fiziki olmuyor, Zonguldak Valisi’nin yaptığı açıklama da bir şiddettir” diyen Topal, Giresun’da sağlıkçıların korunması için tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

Söyleşinin tamamını dinlemek için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler