Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: Giresun’da 100’den fazla sağlık çalışanına koronavirüs tanısı koyuldu

Türkiye, 11 Mart’tan bu yana koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Sağlık Bakanlığı ve meslek örgütlerinin de belirttiği gibi, en büyük risk grubunu sağlık çalışanları oluşturuyor. Koronavirüs tanısı koyulan sağlıkçıların sayısı gün geçtikçe artarken, Giresun Ahmet İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan 100’den fazla sağlıkçının koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Hazar Dost’un haberi.

Medyascope’un ulaştığı hastane çalışanları, “Evet, test sonucu pozitif olan çalışanlarımız var. Sayı olarak 100’den fazladır” diyerek iddiaları doğrularken, detaylı bilgi almamız için bizi hastane başhekimliğine yönlendirdi. Hastane başhekimliğiyse, konu hakkında bilgi veremeyeceklerini söyleyerek sorularımızı cevapsız bıraktı.

Yerel kaynaklar: “Pozitif olan sağlıkçıların çoğu temizlik personeli ve hemşire”

Medyascope’a konuşan gazeteci Serap Cantürk, “Bazı ihbarlar bize de geldi. Vakalar özellikle, hasta bakıcı, temizlik personeli ve hemşire” dedi. Hastane çalışanlarının güvenlik gerekçesiyle kimliklerini gizlediklerini belirten Cantürk, “Hastanenin tedbirler konusunda yetersiz olduğunu ilk günden beri biliyorduk. Koruyucu ekipman ve maske ihtiyaçları sadece belirli sayıda karşılanabiliyor” diye konuştu.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü: “Az sayıda sağlık çalışanımız gözlem altında”

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, 14 Nisan günü, Giresun’un salgınla mücadelesine dair açıklama yaptı. Açıklamada, “Az sayıda sağlık çalışanımız hastanede hafif şikayetlerle gözlem altında tutulmaktadır” denildi. 

SES Giresun Eşbaşkanı Gökhan Topal: “Sayı daha da fazla”

Medyascope’a konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Giresun Eşbaşkanı Gökhan Topal, “Bu vakaların bir kısmı bizim arkadaşlarımız” derken sözkonusu sağlıkçıların çoğunun kimlikleri gizli tutularak evlerine gönderildiğini söyledi. Giresun Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde bugün altı çalışanın daha testinin pozitif çıktığını belirten Topal, “İddia edilen sayının daha da fazlası var. İl Sağlık Müdürlüğü açıklamadan gerçek sayıyı bilemeyiz” diye konuştu.

“Pozitif vakaların tutulduğu misafirhanelerdeki önlemler de yetersiz”

Koronavirüs testi pozitif çıkan vakaların bir kısmının devlete ait misafirhanelerde tutulduğunu anlatan Topal, koruyucu ekipman ve maskelerinin yetersiz olduğunu da ileri sürdü. Medyascope ayrıca, Giresun Ahmet İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan Serpil Kaya Tiryaki’nin sosyal medya üzerinden koronavirüs olduğunu açıkladığı gönderiye de ulaştı.

Bir diğer çalışan Uğur Gezici’yse sosyal medyadan, hastanedeki tedbirlerin yetersiz olduğuna dair paylaşımda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler