Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Adana’da polisin “dur ihtarına uymadığı” gerekçesiyle bir genci vurması olayında medyanın yanlışları

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda kaleme aldığı yazısında, 27 Nisan’da Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşanan, polisin “dur ihtarına uymadığı” gerekçesiyle bir genci vurmasıyla ilgili haberlerde, medyanın polise karşı gösterdiği “hoşgörülü” tutumu eleştirerek gazetecilik açısından yapılan yanlışları sıraladı.

“Adana’da Ali El Hemdan adlı gencin öldürülmesi gazetecinin -polis şefleri bile anlatsa- verilen bilgilere şüpheyle bakması ve ‘polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle vuruldu’ vakalarında da sorgulayıcı davranması gerektiğini hatırlatıyor. Gazetecilikte şüphe esastır. Kim olursa olsun her söze, her açıklama ve bilgiye şüpheyle bakmak, inceleyip sorgulamadan yayımlamamak gerekir” diyen Faruk Bildirici‘nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.