Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Kaçak yapılaşma haberleri ve çifte standart gazeteciliği

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazıda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un İstanbul’daki evinin ve gazeteci Yılmaz Özdil‘in “kaçak” olduğu öne sürülen Bodrum’daki villasının fotoğraflanmalarına verilen tepki üzerinden gazetecilikteki “çifte standart” sorununa değindi.

“Hukuk devletlerinde bir eylem suç ise kime karşı işlenirse işlensin suçtur. Hedefinin kim olduğuna bakılarak ona göre karar verilmez. Gazetecilerin adil olmaları, her zaman her yerde ayrım yapmadan suça ve suçluya karşı çıkmaları gerekir […] Gazetecilik açısından bakıldığında Fahrettin Altun ile Yılmaz Özdil’in evlerinin fotoğraflarının çekilmesi ve yayımlanması arasında bir fark yoktur. Zira ikisi de kamuoyunun tanıdığı ünlü kişilikler, yaptıkları (ya da yapmadıkları) toplumu yakından ilgilendirir. Ünlü ve kamu görevi yapan insanlar ile diğer insanların “özel yaşam alanları” arasında fark vardır. Ünlü ve kamusal kişilerin özel yaşam alanı daha dardır. Kamu adına faaliyet gösteren gazeteciler ünlüleri, politikacıları, devlet görevlilerini takip eder, fotoğraf çekerken de izin almazlar” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.