Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Michigan Eyalet Meclisi’ni bu kez de siyahi eyalet temsilcisi, silahlı korumalar ile bastı

ABD’nin Michigan eyaletinde sokağa çıkma yasağını protesto eden beyazların eyalet meclisini basmasından birkaç gün sonra siyahi bir meclis üyesi, silahlı korumaları ile birlikte aynı meclise geldi.

36 yaşındaki eyalet temsilcisi Sarah Anthony, düzenlediği eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, amacının Michigan polisinin protestolar sırasında yasama üyelerini korumakta ne kadar yetersiz kaldığını göstermek olduğunu söyledi.

Anthony’nin yanında ikisi kadın ve biri Hispanik kökenli olmak üzere toplam altı kişi vardı. Siyahi politikacı, insanları silah taşımaya teşvik etmediğini ve gerçekleştirdiği protestonun amaçlarından birinin silahların açıktan taşınmasının yasaklanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Anthony aynı zamanda, yasama üyelerinin güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalıştığını söyledi.

Michigan’ın Demokrat Partili Valisi Gretchen Whitmer, yaklaşık bir aydır ekonomik aktivitelerin yeniden canlandırılmasını isteyen gruplar tarafından şiddetli şekilde protesto ediliyor. Valisi Whitmer’ın “Evde kal” çağrılarına ve karantina uygulamasına tepki gösteren protestocular, acil durum sürecini uzatma talebinin görüşüldüğü gün silahlarıyla meclis binasına girmişti.

Eyalet başkenti Lansing’in seçilen ilk Afrika kökenli kadın temsilcisi olan Anthony, bu silahlı protesto için, “Hayatımda beni en çok sinirlendiren anlardan biri” demişti. Anthony kendi eylemiyle ilgili olarak ise “Geleneksel sistem, yasalar veya başka kurumlar bizi koruyamadığı zaman kendi başımızın çaresine bakabiliriz” dedi.

Anthony dün attğı tweette ise, “Bugün itibarıyla Michigan’da 45 bin 54 koronavirüs vakası tespit edildi ve 4 bin 250 kişi hayatını kaybetti. Burada yapılması gereken ciddi işler var ve ben insanlara yardım etmek için buradayım. Herhangi bir korkum yok” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.